Kas kallim cateringipakkuja on oma hinda väärt?




Toitluste kvaliteet soleerib pulmades üha enam pruudi kleidi ja esinejate kõrval. Toidu väljapanek, teenindajate välimus ja suhtlemisoskus on tuntav igale pulmalisele. Üldine teenusepakkumise kvaliteet planeerimisfaasis (suhtluskiirus, vastutulelikkus, erilahendused jne) jääb ju pruutpaarile endale pikaks ajaks meelde.


                                                                 
   Stilistika: Pulmakorraldaja.ee
Toit on toit, peaasi, et kõhu täis saab. Kas ikka on nii?

Mõelge mõne kehvapoolse restoranikogemuse peale. Mõelge, mis tunne oli selle eest raha maksta, mis maitsega see toit oli, võibolla oli ka teenindaja äärmisel üleolev või ebameeldiv. Mööda selga jooksevad judinad, eksole? Kas tahaksid sama kogeda oma elu kõige Imelisemal päeval ehk oma pulmapäeval? Vastus on kindel ja karjuv “eiii”, eksole?

                                                                                           

Mis jääb pulmakülalisele tegelikult meelde?

YliCool Catering puutub kokku paljude pruutpaaride ja taustajõududega (pulmakorraldajad, pulmaisad, valgustajad, dekoreerijad jne) ning omavahelistest vestlustest on jäänud kõlama, et külalistele ei meenu pikemas perspektiivis paljud detailid pulmapeost, küll aga mäletatakse seda, kas toitu jätkus ning kas see pakkus ka emotsiooni.



See aeg on jäänud kindlalt eelmise sajandi lõpukümnenditesse, kus “asja ajas ära” lihtne kõhutäide hapukapsa ja keedukartuli näol. Nüüd troonivad pulmaliste tehtud valikute hulgas esirinnas toitlustajad, kes pakuvad igale pruutpaarile just neist lähtuvat erilahendust ning ei saada 10 minutiga “meie standardlahendusega” pakkumist. Keegi ei taha olla keskpärane, seda eriti enda pulmapäeval.

                                                   
  Stilistika: Pulmakorraldaja.ee


Hoolikalt valitud tooraine ja hindamatud teeninduspärlid

Tasub silmas pidada, et töötunnid, mis kuluvad erilahenduste väljatöötamisele ning kohapeal teostamisele ongi see, mis veidi hinda kergitab. Samuti on selliste toitlustajate menüüs läbivaks tooniks käsitööna valminud suupisted ja muud toidud, mis on valminud väga hoolikalt valitud toorainest. Ka see annab oma pisikese hinnalisa.



Ei saa ka unustada koolitatud meeskonda, kes tänu mitmele eelnevale briifingule on täpselt teadlik igast detailist sel tähtsal päeval. Neile teenindajatele kehtivad tööl olles kindlad käitumisreeglid ning ootused välimusele. Nad on läbinud mitmeid koolitusi ning on alati laitmatu oleku ja -välimusega, samuti on nad suurepärased suhtlejad. Selliseid inimesi valitakse tiimi hoolikalt ja need töötajad, kes on jäänud nö. “sõelale”, on kindlasti seda ka väärt.



Iga pulm on omamoodi

Soovitusi ideaalse pulmapeo tarbeks on äärmiselt keeruline anda kuna kõik oleneb pruutpaari nägemusest, nende külalistest, meeste ja naiste osakaalust külaliste hulgas, kõvade napsutajate arvust, peo ülesehitusest, pikkusest, asukohast, majutusest jne. Mõjutajaid võrrandis on väga palju.

Pruutpaar peaks esmalt enda peas valmis mõtlema neile kahele kõige sobivama “sõjaplaani” pulmade toitlustamiseks ning siis seda arutama cateringiga. Kogenud toitlustaja oskab kohe analüüsida, mis on sellise toiduplaani miinused või plussid. Samuti tuleb kuulata toitlustaja nõuandeid toitukoguste kohta. Hirm, et toit saab otsa, on väga paljudel. Usun, et igalühel, kes seda teksti praegu loeb, meenub mõni pulmapidu, kus toit sai otsa. Sellisest olukorrast päästab vaid kogemustega toitlustaja kaasamine oma elu tähtsaimaks päevaks.




Soovitus kõigile armsatele pruutpaaridele: toitlustus ei ole koht pulmas, millelt kokku hoida. Muidugi ei pea arutult laristama, kuid toitlustajat tuleks valida väga hoolikalt. Kindlasti soovitan enne otsustamist sõprade ja tuttavate käest uurida, et ehk on keegi kokku puutunud vastava toitlustaja ning tema käekirjaga.


Eelmine
Ma ei taha pidu aga ma tahan pidu!

Kirjuta esimene kommentaar

Email again: